- Reklama -novinky
RADY a NÁVODYVýber správnej pizza pece

Výber správnej pizza pece

Rozhodli ste sa otvoriť si vlastnú pizzeriu, no neviete, akú pizza pec si máte zaobstarať?

Na trhu nájdete množstvo rôznych druhov, ktoré sa líšia nie len svojim vzhľadom, ale aj potrebným palivom na ich prevádzku. V praxi sa ľudia častokrát pozerajú aj na výrobcu danej pece, pretože bude to váš hlavný pracovný nástroj, takže overená kvalita tu bude zohrávať veľkú rolu.

Na začiatok je dobré sa zamyslieť, kde budete mať pec umiestenú. Pokiaľ ju plánujete mať v kuchyni, kde ju uvidí iba personál a kuchár, tak sa vám bude ľahšie vyberať, pretože budete riešiť iba jej funkčnosť. Ak si však chcete otvoriť prevádzku, kde sa budú môcť zákazníci pozerať ako sa pizza pripravuje a pečie, odporúčame sa okrem funkčnosti zamerať aj na dizajn, aby zapadla to vašej pizzerie. Napríklad tunelové pece sa neodporúčajú do podnikov, kde má byť pec odhalená, pretože sú navrhnuté tak, aby boli hlavne praktické a teda ich dizajn by zákazníka moc neočaril, skôr naopak.

Ak hľadáte pec, pri ktorej bude môcť zákazník sledovať celý proces prípravy, tak určite odporúčame využiť pizza pec na drevo. Tieto pece sa budú krásne vynímať vo vašej prevádzke, a dopĺňať pravú taliansku atmosféru. Zároveň im drevo dodá nezameniteľnú chuť. Tu si však dajte pozor pri výbere dreva, pretože niektoré dokážu iskriť pri pálení, a v konečnom dôsledku narobia viac škody ako úžitku. Medzi drevá, ktoré sa neodporúčajú využívať pri pečení pizze, patrí napríklad čerešňa kvôli už spomínanému iskreniu, alebo borovica, ktorá zas zhorí veľmi rýchlo a neprinesie tak požadovaný efekt. Naopak určite oceníte, ak využijete bukové alebo dubové drevo. Ideálne je skombinovať tieto 2 varianty, aby pizza získala špecifickú chuť. Zároveň horí veľmi dlho, takže je aj efektívnym riešením z hľadiska spotreby.

Pec na drevo však nemusí očariť každého, pretože si vyžaduje komín, priestor na uskladnenie dreva a podobne. Pokiaľ vám nevyhovuje a hľadáte inú alternatívu, tak skvelou náhradou môže byť pre vás pizza pec elektrická. Oproti peci na drevo prináša niekoľko výhod. Hlavnou je určite to, že sa dokáže rýchlo rozpáliť, takže ak prídu zákazníci skôr, nemusia dlho čakať kým sa pec nahreje. Čo sa týka dizajnu, tak elektrické pece sa vyrábajú v dvoch variantoch, kedy prvý je vhodný do prevádzky podobne ako pec na drevo, a druhý má praktický dizajn, ktorý  oceníte najmä v kuchyni. Môžete sa teda sami rozhodnúť, ktorý variant bude pre vás výhodnejší. Pri elektrickej peci si však dávajte pozor aj na jej spotrebu, nakoľko ju budete používať každý deň. Preto ak nájdete pec, ktorá je síce drahšia, ale jej spotreba je veľmi nízka, tak vedzte, že z dlhodobého hľadiska sa vám táto investícia vráti niekoľkonásobne.

Ak nie ste zástancom elektrickej pece, ale ani pece na drevo, tak je tu pre vás ešte jedna možnosť, ktorou je práve plynová pec. Ponúka podobné výhody ako elektrická pec, ale na jej chod musíte mať v priestore plynovú prípojku. Ak by ste ju museli dorábať, tak odporúčame skôr využiť elektrickú pec.

Aby sme si to zhrnuli, tak pec na drevo je vhodná, ak chcete aby ju zákazníci videli a mali zážitok z procesu výroby pizze. Ak však hľadáte pec do kuchyne, určite sa poobzerajte skôr po elektrickej alebo plynovej variante. Dúfame, že vám tento článok trochu pomohol rozhodnúť sa, akú pec si zvolíte do vašej prevádzky.

Naše weby

Nejnovější články

- Reklama -PR články News paper

Ostatní právě čtou

Další články autora

- Reklama -Newspaper