Pojem catering ste už určite počuli. Viete ale, čo si pod ním predstaviť a pri akých príležitostiach sa s ním vlastne stretnete? Ako taký catering vyzerá?
Čo je to catering
V najširšom slova zmysle je catering definovaný ako služby gastronomického charakteru, ktoré je možné realizovať na ľubovoľnom mieste v ľubovoľnom čase. Inými slovami slúžia na zabezpečenie jedla a pitia na rôznych akciách. To môžu byť konferencie, obchodné rokovania, školenia, rauty, bankety, gala večery, ale napríklad aj svadby alebo súkromné oslavy.
Spravidla tak tieto služby poskytujú špecializované spoločnosti. Tie súčasne ponúkajú aj zaistenie ďalších detailov pre to, aby celý večer prebehol na špičkovej úrovni ao hostí bolo v maximálnej možnej miere postarané.
Využiť v rámci týchto služieb môžete aj pomoc s výberom miesta konania udalosti alebo výzdobu priestorov aj slávnostné tabule či zapožičanie inventára, ako je praktický balkónový stolík či biele elastické svadobné obrusy. Samozrejmosťou je personál, ktorý je v priebehu diania vždy dostupný a je profesionálne pripravený. Počítať môžete aj s upratovaním po celej akcii.
Ktoré udalosti vyžadujú catering
Všeobecne tak možno povedať, že catering môžeme potrebovať využiť pri mimoriadne formálnom stretnutí v luxusných priestoroch a so stanoveným dress code, ale aj na vtedy, keď žiadne striktné spoločenské pravidlá dodržiavať nemusíme a náš večer sa odohráva napríklad v bežnom catering stane.
Charakter udalosti utvára navyše nielen prostredie, ale práve aj podávané občerstvenie. Na bankete sa tak napríklad môžu servírovať polievky, šaláty alebo mäso s omáčkou. Bežnejšie organizované rauty ponúkajú formu jednak teplú. Potom obsahujú guláša, polievky a mäsové pokrmy.
V studenej verzii je možné navrhnúť syrové misy, salámové taniere, zabíjačkové špeciality, rôznu zeleninu, prípadne nátierky a prílohy. Pre vegetariánov je možné na bistro stôl pripraviť aj zeleninové chody, ryžové pilafy, slané chuťovky a prílohy alebo šalátové misy.